Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
16785
post-template-default,single,single-post,postid-16785,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ağız Sağlığınızı Korumanın Püf Noktaları

Ağız ve diş sağlığı sadece temiz ve güzel bir görüntü için değil genel sağlığa etkileri için de çok önemli. Ağız sağlığının özellikle kalp sağlığını ve felç riskini önleme açısından önemi de artık birçok araştırma ile kanıtlanmış bir gerçek. Bu listemizde ağız ve diş sağlığı ile ilgili püf noktalarla karşınızdayız.

1#

Ağız sağlığınızı korumanız için yapmanız gerekenlerin başında, bir şikâyetiniz olmasa bile 6 ayda bir diş hekimine gitmek geliyor. Unutmayın ki hekim, sizin fark etmediğiniz başlangıç seviyesindeki sorunları belirleyerek erkenden önüne geçebilir.

2#
çocuk

Çocuklarınızı da küçük yaşta diş hekimine götürün, böylece hem bu alışkanlığı erkenden edinirler hem de çocukluk yıllarında müdahale edilmesi gereken ortodontik sorunları varsa gözden kaçmaz.

3#
ağız çalkalama suyu

Her gün en az iki kez dişlerinizi fırçalamayı asla atlamamalısınız; bunu hepimiz biliyoruz ama unutmayın ki fırçalama işlemini doğru uygulamak da çok önemli. Uzmanlar her bir dişinizi en az 10-15 kez dairesel hareketlerle, diş etlerinize zarar vermeden fırçalamanız gerektiğini söylüyor.

4#
çocuk

Yemeklerden sonra diş fırçalama alışkanlığını çocuklarınıza da erken yaşta kazandırmalı ve tabii ki miniklerin dişlerini hakkını vererek fırçalamak için yardımınıza ihtiyaçları olacağını unutmamalısınız.

5#

Bazen dişlerinizi fırçalamak yeterli olmayabilir; dişlerinizin arasında kalan yemek artıklarının çürüklere sebep olmaması için diş ipi ve gargaralardan yardım alabilirsiniz. Ayrıca yemek yedikten sonra diş fırçalayamayacağınız bir ortamdaysanız, ağzınızı suyla çalkalayabilir, böylece dişlerinizin üzerindeki asidik kalıntıları bir nebze temizleyebilirsiniz.

6#
diş fırçası

Yiyip içtiklerimiz de ağız sağlığımız için önemli… Sigara, şeker ve asitli içecekler dişlerin en meşhur düşmanları, üstelik bunlardan sakınmanız sırf dişleriniz için değil genel sağlığınız için de iyi bir yatırım olacaktır…

7#

Sağlıklı dişlerin bir başka düşmanı ise şişe kapaklarını ağzınızla açmak, dişinizle fındık kırmak gibi sert cisimleri ısırmanızı gerektiren eylemler… Diğer yandan diş hekimleri meyve ve sebzeleri kabuklarıyla beraber ısırarak yemenin dişler için faydalı olduğunu belirtiyor.

 1,708 okunma

akin aksoy